zondag 21 juli 2013

De perfecte wenkbrauwen!


Ieder meisje komt wel op de leeftijd dat ze zich gaat scheren, harsen of epileren. Vooral de wenkbrauwen doen de meisjes steeds meer op vroege leeftijd.
Niks mis mee om er verzorgt uit te zien maar helaas loopt het bij sommige vaak uit de hand.
De een heeft stokjes van wenkbrauwen dat je ze amper ziet en de ander heeft een heel oerwoud op d'r voorhoofd.
En om beide nou te voorkomen heb ik hier een paar handige dingen onder elkaar gezet zodat je de perfecte wenkbrauw kan krijgen!

Stap 1. Tekenen

Om de wenkbrauw te krijgen die je zelf wilt moet je hem eerst tekenen. En dan bedoel ik niet dat je een blaadje erbij pakt en op papier zet wat je droomwenkbrauw is maar dat je met een wenkbrauwpotlood ( verkrijgbaar bij elke drogist, ik gebruik graag die van Etos die uit m'n hoofd €1,79 is) de wenkbrauw tekend die jij graag wilt. 

Weet je nou niet welke vorm je hebt of wilt hebben? Bij de Etos kun je een speciaal doosje vinden voor €3,99. Daar zit van alles in om de perfecte wenkbrauw te krijgen en om ze dagelijks bij te werken door ze op te vullen.
Tip: Neem een donkere kleur, het liefst een tint of twee donkerder dan je eigen kleur zodat je straks niet meer weghaald dan nodig is.

Stap 2. Epileren

Pak een pincet en epileer langzaam ONDERAAN je wenkbrauw weg. Nooit aan de bovenkant, wat je creĆ«erd is dat je ogen kleiner lijken dan ze werkelijk zijn. Ook kan het een droevig beeld geven vooral als je een beetje moe bent lijkt het dan 10x zo erg. Met andere woorden, niet doen dus alleen onderaan.
Nou zul je vast denken, wat te doen met die kleine haartjes dan? Dat is prima en kan je gerust weghalen, na een keer of 2 komen ze ook niet meer terug dus weet wat je weghaald!

Stap 3. Schoonmaken

Haal de make-up eraf zodat je kan zien wat je nou werkelijk hebt gedaan. Ga nooit tijdens het epileren veranderen van mening en denken nee ik doe het toch anders. Wacht daar even mee totdat je alles hebt weggehaald en ga dan de puntjes op de i zetten. Er zijn altijd wel van die kleine haartje die je niet meteen weg krijgt. Geen probleem, ook daar is een oplossing voor. Trek je huid strak en probeer dan zo dicht mogelijk op de huid te epileren.
Klaar is kees, de perfecte wenkbrauw!

Tips:

  •  Heb je snel last van je huid? Ga dan eerst met een ijsklontje langs je wenkbrauw, op die manier verdoof je de huid een beetje.

  • Om pijn te voorkomen en makelijk alles weg te kunnen halen kan je het beste je huid even strak trekken en met de richting mee trekken zodat de haartjes niet de andere kant terug groeien.


Check voor het laatste nieuws onze twitterpagina en onze Facebookpagina!

Geen opmerkingen: